nalagam
prosim počakajte

NOVO: “Razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav”

6. maja, 2021

Objavljen javni razpis za sofinanciranje gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije

 

Ministrstvo za infrastrukturo je v Uradnem listu Republike Slovenije, številka 67/2021 objavilo javni razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije. Upravičenci za prijavo so gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki po Zakonu o gospodarskih družbah in zadruge po Zakonu o zadrugah. Razpisana sredstva v višini 5 milijonov EUR so na voljo za koriščenje v letih 2021, 2022 in 2023.

 

Roki za prijavo Vloge za prvo odpiranje morajo biti oddane najkasneje do 4. 6. 2021. Rok za oddajo vlog na drugo odpiranje je 10. 9. 2021. Rok za oddajo vlog na tretje odpiranje je 26. 1. 2021. Rok za oddajo vlog na četrto odpiranje je 25. 2. 2022. Vloge, ki bodo prispele za posamezno odpiranje, bodo obravnavane le v primeru, če razpisana sredstva ne bodo porabljena na predhodnih odpiranjih, o čemer bo ministrstvo na spletni strani objavilo posebno obvestilo o porabi sredstev. Po objavi obvestila o porabi sredstev, bodo naknadno poslane vloge zavržene kot prepozne ter vrnjene prijavitelju.

Prijavitelji in upravičenci Prijavitelji po tem razpisu so gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki po Zakonu o gospodarskih družbah in zadruge po Zakonu o zadrugah. Prijavitelj postane upravičenec, ko je z njim podpisana pogodba o sofinanciranju.

Več podrobnih informacij o objavljenem javnem razpisu, si lahko preberete tukaj.

 

Recent posts