nalagam
prosim počakajte

SURICATE VENTURES – Novi sklad tveganega kapitala

21. februarja, 2022

Zaživel je novo ustanovljen sklad tveganega kapitala SURICATE VENTURES.

Skupaj so stopili dobri prijatelji, med katerimi je vsak od njih ekspert na svojem področju. Pokrivajo področja iz financ, prava in informacijskih tehnologij.

Peter Merc, soustanovitelj Suricate Ventures je povedal, da je idejo in motivacijo za ustanovitev sklada, dobil že pred časom, saj že kar nekaj časa aktivno sodeluje s startup-i in jim v sklopu različnih projektov nudi pravno svetovanje.

K ustanovitvi sklada tveganega kapitala je povabil 10 svojih dobrih prijateljev, ki pokrivajo različna področja, med drugim so to: IT, podjetništvo, finance in pravno področje. Tako se je konec leta 2021 ustanovilo podjetje Suricate Ventures.

Zakaj surikate se sprašujete?

Surikate so živali, ki so v naravi vedno na preži in opazovanju. Tako tudi ustanovitelji sklada vidijo sami sebe. Pravijo, da v poslu delujejo kot surikate, saj neprestano spremljajo svojo okolico in dogajanje na poslovnem parketu. Nenehno spremljajo tehnološke trende, kjer vidijo tudi ogromno poslovnih priložnosti za svoje investicije.

Področja investiranja Suricate Ventures:

  • Fintech & Insuretech
  • Metaverse
  • Gaming
  • Logistiko in dobavne verige
  • Zdravje in zdravstvo

 

 

 

 

Kriteriji investiranja:

#1 Osredotočali se bodo predvsem na tehnološke priložnosti, ki bodo stremele k prihodnosti in digitalni infrastrukturi. Bistvenega pomena bo tržni potencial.

#2 Investirali bodo v startup-e, ki se nahajajo v zgodnji fazi, ker se zavedajo, da s tem zagotovijo financiranje za zgodnjo rast. Ne bodo vlagali predsemeskega kapitala. Preferirajo startup-e, ki so že imeli izkušnje z zasebnimi investitorji. Zagotovijo lahko investicijo do 50.000€, vendar pustijo odprte možnosti za dodatno investicijo.

#3 Ne vlagajo v začetne poslovne ideje. Želijo si investirati startup-e, ki imajo že postavljen koncept in so že začeli graditi bazo strank in potencialnih prejemnikov storitve ali produkta. Menijo namreč, da so podatki o strankah, ključnega pomena za njihovo naložbeno odločitev.

#4 Sodelovati želijo aktivno in z osebnim pristopom. Enako pričakujejo tudi od ustanoviteljev startup-ov, v katere bodo investirali. Želijo si popolnoma predane ekipe strokovnjakov in podjetniških navdušencev.

#5 Idealno se počutijo takrat, ko se naložbe v strartup-e dogajajo v sodelovanju z drugimi skladi tveganega kapitala, poslovnimi angeli ali drugimi investitorji. Zaradi dolgoletnih izkušenj imajo zgrajene dobre poslovne vezi tudi z drugimi vlagatelji in podjetji zasebnega kapitala.

#6 Zadnji kriterij, ki je prav tako ključnega pomena, pa je ta, da vlagajo le v startup-e, ki pozitivno prispevajo k planetu in naši družbi kot celoti. Pri vlaganju sledijo standardom ESG (“environmental, social and governance”).

Vse dodatne informacije o delovanju sklada, možnostih prijave in splošnih informacijah o novem skladu tveganega kapitala, si lahko preberete TUKAJ.

Recent posts