nalagam
prosim počakajte

Slovenija. Green and Smart Experience.

9. julija, 2021

… je geslo, s katerim se bo Slovenija predstavila na Dubaj Expo 2020.

S tem sporočilom, se bo Slovenija predstavila, kot trajnostna, sodobna in ustvarjalna država. Svetovno javnost bomo očarali predvsem z edinstvenimi zgodbami neokrnjene narave, prepleta znanja in inovacij, hkrati pa vse skupaj povezali s prebojem gospodarstva na različnih področjih.

Slovenija je že sedaj po svetu znana kot “zelena” država, zato bo tudi v Dubaju simbolizirala zeleno srce Evrope in obiskovalce nagovarjala z avtentičnimi podobami in vrhunskimi multimedijskimi predstavitvami, ki bodo udeležence sejma popeljale v tiste kotičke naše dežele, na katere smo še posebej ponosni.

Vsak korak, ki ga bodo obiskovalci naredili v našem razstavnem prostoru, bo ponudil ogromno razlogov za obisk in odkrivanje lepote Slovenije.

Slovenski paviljon, ki je nastal na krilih ideje arhitektov Roberta Kluna, Sandija Pirša in ostalih sodelavcev studia Magnet design, je bil izbran na natečaju aprila 2019, ki ga je vodilo Ministrstvo za razvoj in tehnologijo. Paviljon ponazarja lebdečo zeleno oazo na vodni gladini. S tem je avtor želel ponazoriti slovensko modrost, inovativnost in energijo. Paviljon pa ni prepričal samo organizatorje slovenske udeležbe na EXPO 2020, pozornost je ukradel tudi mednarodni arhitekturni javnosti, saj je med drugim prejel posebno omembo v kategoriji razstavnih prostorov na Architecture Masterprize, v oktobru 2019. Poleg vizualne dovršenosti, pa naš paviljon stoji v neposredni bližini enega od treh vhodov na razstavo EXPO 2020, kar predstavlja še dodaten plus pri prepoznavnosti naše čudovite dežele.

V konstrukciji paviljona so izpostavljeni trije najpomembnejši elementi, ki Slovenijo najbolj zaznamujejo: voda, ki je vir življenja; narava, ki povezuje zemljo z vesoljem in leseni senčnik, ki predstavlja močno slovensko identiteto, saj je Slovenija po svetu znana, kot izredno vodnata, zelena dežela, ki je bogato obdarjena z gozdovi. Vsi elementi, ki so uporabljeni v konstrukciji paviljona pa so montažni, trajnostni in razgradljivi.

Paviljon je zasnovan po naprednem digitalnem okolju, kar bo obiskovalcem omogočalo virtualni obisk Slovenije. Notranjost je opremljena z naprednimi LCD ekrani, ki bodo obiskovalcem omogočali sprehod skozi slovenske uspešne zgodbe. Poleg pametnega okolja in naprednih digitalnih napravah, pa bo paviljon vabil obiskovalce tudi s svetlobnim efektom, ki bo svetil v ritmu bitja srca in s tem vabil ljudi na čustveno spoznavanje s Slovenijo.

 

vir: Expo Dubaj

 

Recent posts