nalagam
prosim počakajte

Finalisti za prestižni naslov Slovenski startup leta 2022

6. junija, 2022

21. junij 2022 je dan, ko bomo izvedeli, katera podjetniška ekipa bo letos zasedla najvišje mesto in si nadela laskavi naziv Slovenski startup leta 2022. Predstavljamo 5 finalistov, ki so s svojimi inovativnimi idejami, izrednim potencialom in podjetniško žilico prepričali strokovno komisijo in se uvrstili med finaliste, ki se potegujejo za ta prestižni naslov.

 

DeltaHub

DeltaHub je mlado in hitro rastoče startup podjetje, ki je s svojo podjetniško ekipo razvilo inovativne namizne pripomočke, ki uporabniku izboljšajo zdravje pri pisarniškem delu. Razvili so produkt Carpio, ki spada v področje zdravega življenjskega sloga na delovnem mestu. Poleg vizualno privlačnega dizajna, je carpio razvit v sodelovanju z zdravniki, kar je prispevalo k razvoju pravilne ergonomske oblike. Ključna in edinstvena razlika od drugih podobnih pripomočkov na trgu pa je ta, da se Carpio premika skupaj z uporabnikovo roko. Ekipa DeltaHub je v zelo kratkem času uspela prodreti na globalni trg, kjer je ključno vlogo odigral digitalni marketing, saj delujejo predvsem v segmentu B2C. Največji odstotek uporabnikov njihovega izdelka so Združene države Amerike, kjer imajo več kot 40% strank.

 

EPIDEMIC

Startup podjetje EPIDEMIC je navdušilo z rešitvijo povezovanja blagovnih znamk z mikro in nano vplivneži preko družbenih omrežij. V svoji bazi ima podjetje Epidemic že več kot deset tisoč tovrstnih vplivnežev, baza pa se ves čas širi, ker s pomočjo umetne inteligence program poišče točno določene ljudi, ki si produkt ali storitev resnično želijo predstaviti svojim sledilcem. Govorimo torej o vplivnežih, ki imajo nekaj tisoč sledilcev in v svojih objavah predstavljajo le tiste izdelke in storitve, ki jim tudi sami resnično zaupajo. S tem se ohrani pristnost in avtentičnost, ki pa ji zaupa vedno večja populacija ljudi. Vrednost tovrstnega marketinga so tako prepoznala že številna slovenska in tuja podjetja, med drugim tudi. Wolt, Pampers, Mali junaki, Mercator in Petrol.

 

InnoLab

Ustanoviteljica Innoboxa – znanstvenega zabojčka poskusov, Teja Bajt je po izobrazbi molekularna in celična biologinja, njeno največje veselje pa je prenašati strast in ljubezen do naravoslovja in znanosti, mlajši generaciji. Innobox je znanstveni zabojček, ki otrokom in mlajši generaciji znanost in naravoslovje predstavi na zabaven način skozi zanimive znanstvene poskuse. V zabojčku innoboxa torej prejmete vse materiale za varno izvajanje poskusov v domačem okolju, v vsakem zabojčku pa so po 2 – 3 poskusi iz različnih področij naravoslovja, vse od biologije in kemije pa tja do človeškega telesa in fizike. Zabojčki vsebujejo tudi jasna in razumljiva video navodila, ki so podkrepljena tudi z znanstveno razlago. Ekipa InnoLab je svojo prepoznavnost na domačem trgu povzdignila že leta 2021, ko je bila izbrana za oddajo Štartaj Slovenija. 

 

ScaleSqueze

ScaleSqueze je platforma za B2B naročanje za B2B proizvodna podjetja, ki omogoča hitrejše in enostavnejše naročanje širokega nabora konfigurabilnih izdelkov. Njihova misija je poenostaviti izkušnjo naročanja svojim B2B kupcem, hkrat pa urediti in avtomatizirati svoje interne procese obdelave naročil in komunikacije. Vizija podjetniške ekipe je poenostaviti izkušnjo nakupa in naročanja kompleksnih, tehnično zahtevnih izdelkov na način, ki je primerljiv rešitvam iz B2C sveta, ki so ga kupci že dodobra sprejeli in ga z veseljem uporabljajo. Podjetje ScaleSqueze omogoča proizvodnim podjetjem občutno znižanje stroškov prodaje, poveča zadovoljstvo zaposlenih, hkrati pa odstrani ročno delo, saj ga platforma popolnoma digitalizira. Platformo SaleSqueze trenutno uporablja že več kot 50 slovenskih podjetij.

 

mPOR

Podjetje mPOR je nastalo iz Laboratorija za biokibernetiko Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Ekipa mPOR velja za svetovno priznano na področju razvoja elektroporacijskih tehnologij. Poslovna ideja, ki se poteguje za laskavi naslov Slovenski startup leta 2022, je visokofrekvenćni elektroporator HF-EP, ki deluje na princip metode, ki z električnimi pulzi začasno poveča prepustnost celične membrane (elektroporacija). S pomočjo te tehnike, lahko strokovnjaki vnašajo zdravilne učinkovine v celico (kemoterapija, genska terapija, idr.). Inovativna in bistvena razlika med podobnimi izdelki, ki so že na trgu je ta, da so v podjetju mPOR naredili prvo humano študijo na svetu, ki potrjuje, da so visokofrekvenčni bipolarni pulzi veliko manj neprijetni in proizvedejo manj bolečine, kot tisti, ki jih trenutno poznamo na trgu. Sodelujejo tudi z Onkološkim inštitutom, kar jim omogoča izredno konkurenčno prednost, saj imajo na voljo najboljšo opremo za svoje raziskovalne študije. S pomočjo visokofrekvenčne naprave pa so do danes uspeli izvesti že deset biomedicinskih raziskovalnih študi, kar jim brez take opreme zagotovo ne bi uspelo.

 

 

Katera izmed inovativnih idej pa je prepričala vas? Spremljajte nas tudi v prihodnje, ko bomo razkrili zmagovalca prestižne nagrade Slovenski startup leta 2022.

Recent posts