nalagam
prosim počakajte

Slovenski startup leta 2022 – podjetje InnoLab

22. junija, 2022

Prestižni naziv: “Slovenski startup leta” je tokrat prejelo podjetje InnoLab. 

(vir: splet)

Podelitev prestižne nagrade Slovenski startup leta 2022, je tudi letos potekala na Ljubljanskem gradu, spremljali pa smo jo lahko tudi preko spletnega prenosa na spletni strani Start:up Slovenija. 

 

Za kristalni kipec se je borilo 5 finalistov: DeltaHub, Epidemic, InnoLab, mPOR in SaleSqueze.

 

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo vrhunske podjetnice in podjetniki, je finaliste ocenjevala po lestvici štirih kriterijev, in sicer:

  • Kakšen je paradni produkt podjetja?
  • Kdo so investitorji?
  • Kakšna je zmagovalna ekipa?
  • Kakšen potencial ima podjetje za uspešno poslovanje in rast?

Komisijo so sestavljali: Benjamin Kumalić (Bird Buddy), Jure Knez( Dewesoft), Dušan Omerčevič (LeanIX), Marko Lukič (Lumar), Maja Tomanič Vidovič (SPS), Jure Mikuž (South Central Ventures), Kristina Kočet Hudrap (TikoPro) in Andraž Tori (Outbrain).

 

Zmagovalna ekipa, ki je letos prejela prestižni naziv Slovenski startup leta 2022, je podjetje InnoLab.

Kako se je njihova zgodba sploh začela?

Ustanoviteljica Teja Bajt, je molekularna in celična biologinja po izobrazbi in srcu, njeno največje veselje pa je prenašati svojo strast do naravoslovja na otroke in jih navdušiti nad znanostjo, zato je s svojo ekipo razvila Innobox – znanstveni zabojček poskusov. 

Zabojček eksperimentov – Innobox, je bil predstavljen tudi širši publiki in sicer na priljubljeni televizijski oddaji Štartaj Slovenija 2021, zdaj pa je ideja že pripravljena vstopiti na tuje trge, predvsem se trenutno fokusirajo na italijanski trg.

 

Recent posts